Friday, 30 May 2014

Complicated -_____-

Assalamualaikum...

 Hidup selalu di dtgkan dengan pilihan. Lagi banyak kita pk tentang pilihan yang tepat lagi keliru kita dengan rasa hati kita....
Pilihan yang baik adalah yang dipilih oleh Allah untuk kita. Guna akal dan hati untuk buat sesuatu. Pilihan yang datang mengajar kita untuk lebih matang dan menjadikan kita sentiasa berani untuk menghadapi hari-hari yang mendatang.

Moga aku tidak tersalah pilih. Mungkin sekarang semua orang nampak salah aku. Mungkin esok mereka akan faham, kenapa jalan ini yang aku pilih.

Sesungguhnya cuma Allah yang tahu apa yang ada dalam setiap hati hambanya.

Moga ini terbaik buat kita. Aamiin

Friday, 23 May 2014

BUSINESS 1WHP PENIPU

Assalamualaikum :)
Hai korang, sihat?
Hee, lately ni sangat busy dengan team building dekat Terengganu and convocation day. Alhamdulillah everything went smoothly. Officially Alumni UiTM =)
Haaa, ari ni aku nak share dengan korang satu business. 1WHP which stand for One World Handphone. Penah dengar tak? Kalau mana yang tak pernah dengar boleh la try search kat google.
Da search? 1WHP penipu? Mesti macam-macam korang dengar pasal business ni. Nahh, itu semua tidak benar sama sekali. Aku dengan kawan aku dah join business ni, Alhamdulillah meletop letop. Modal kiteorang cuma RM55 je seumur hidup tapi pulangan dia sangat memberangsangkan. 
Ramai yang ingat business ni mcm MLM, system pyramid semua. TIDAK sama sekali. Kami bukannya goyang kaki harap duit masuk. Kami usaha untuk dapatkan income. Kita tolong company promote product die then kita dapat komisyen dari company tu. Takde istilah sistem pyramid and whatsoever sebab semua atas usaha kita sendiri :)
Untuk makluman semua, 1WHP ni diuruskan oleh syarikat FAITH COMPUTER SYSTEM yang mana based in Penang. Company ni da ditubuhkan since 1994 lagi. So, kalau nak kata company ni tipu mesti da lama tutup. Hee. And one more thing company ni da register dengan SSM da pun. So tiada keraguan. Boleh cek dieorang punye register number which is PG00014323.
Soalan yang biasa orang ramai tanya, benda ni HALAL ke? Sebelum nak join of course la kami buat research dulu. Kalau haram kami pun tak join, ape lagi nak ajak orang lain ikut sama. Buat tambah dosa! Niat kami cuma nak membantu supaya lebih ramai orang tahu kewujudan program affiliate ini. In shaa Allah berkesan. belum cuba belum tau. 

Ini adalah antara orang-orang yang dah berjaya. Jangan risau confirm dapat pulangan. No doubt! So cerita banyak pun tak guna, tembak pun tak mengena. Simpan RM55dalam poket belum tentu kaya, labur pun nanti jadi kedana pulak. Tapi! kalau campak dekat 1WHP dengan sedikit usaha, In shaa Allah sam-sama kita berjaya. Tak nak la menjanjikan pulangan yang berjuta-juta hengget, tapi cukup la cakap, siapa rajin dia untung.
Tunggu apa lagi? Nak tahu lebih lanjut boleh SMS/Whatsapp/Wechat 0132760463. In shaa Allah kita sama-sama membantu! :)


Wednesday, 7 May 2014

Under Construction

Assalamualaikum! ;)

Fuhhh, seharian mengedit blog. Mmg tak cukup masa..
Da 2 hari terpaksa privatekan blog sebab blog huru hara..Aku skang mmg nak try men coding..So, macam-macam aku buat..Last time aku gune blogskin, mmg simple, mmg nice tapi tak larat la nk ejas code die, susah sikit nk match ngn blog..

So, aku pun tukar la ke template yg biasa. And now saja-saja la pulak nk guna template denim. Try and error. Alhamdulillah menjadi. Tapi ada banyak benda nak kene ejas.

So now, my blog is under construction untuk beberapa hari akan datang.

Sorry for any inconvenience! Thanks readers! ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...