Friday, 23 May 2014

BUSINESS 1WHP PENIPU

Assalamualaikum :)
Hai korang, sihat?
Hee, lately ni sangat busy dengan team building dekat Terengganu and convocation day. Alhamdulillah everything went smoothly. Officially Alumni UiTM =)
Haaa, ari ni aku nak share dengan korang satu business. 1WHP which stand for One World Handphone. Penah dengar tak? Kalau mana yang tak pernah dengar boleh la try search kat google.
Da search? 1WHP penipu? Mesti macam-macam korang dengar pasal business ni. Nahh, itu semua tidak benar sama sekali. Aku dengan kawan aku dah join business ni, Alhamdulillah meletop letop. Modal kiteorang cuma RM55 je seumur hidup tapi pulangan dia sangat memberangsangkan. 
Ramai yang ingat business ni mcm MLM, system pyramid semua. TIDAK sama sekali. Kami bukannya goyang kaki harap duit masuk. Kami usaha untuk dapatkan income. Kita tolong company promote product die then kita dapat komisyen dari company tu. Takde istilah sistem pyramid and whatsoever sebab semua atas usaha kita sendiri :)
Untuk makluman semua, 1WHP ni diuruskan oleh syarikat FAITH COMPUTER SYSTEM yang mana based in Penang. Company ni da ditubuhkan since 1994 lagi. So, kalau nak kata company ni tipu mesti da lama tutup. Hee. And one more thing company ni da register dengan SSM da pun. So tiada keraguan. Boleh cek dieorang punye register number which is PG00014323.
Soalan yang biasa orang ramai tanya, benda ni HALAL ke? Sebelum nak join of course la kami buat research dulu. Kalau haram kami pun tak join, ape lagi nak ajak orang lain ikut sama. Buat tambah dosa! Niat kami cuma nak membantu supaya lebih ramai orang tahu kewujudan program affiliate ini. In shaa Allah berkesan. belum cuba belum tau. 

Ini adalah antara orang-orang yang dah berjaya. Jangan risau confirm dapat pulangan. No doubt! So cerita banyak pun tak guna, tembak pun tak mengena. Simpan RM55dalam poket belum tentu kaya, labur pun nanti jadi kedana pulak. Tapi! kalau campak dekat 1WHP dengan sedikit usaha, In shaa Allah sam-sama kita berjaya. Tak nak la menjanjikan pulangan yang berjuta-juta hengget, tapi cukup la cakap, siapa rajin dia untung.
Tunggu apa lagi? Nak tahu lebih lanjut boleh SMS/Whatsapp/Wechat 0132760463. In shaa Allah kita sama-sama membantu! :)


57 comments:

  1. good luck dear dengan bisnes..semoga dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  2. .sy ahli baru 1whp..first time mmg sangsi dgn bnde ni..tp ble da join..xsgka plak dpt keuntungan byk gler..seriez xtipu..
    ..Rezeki smua Allah yg tentukan..tp kte hrus lh cri jlan..yg pnting halal..sy student U..Alhamdulillah dgn duit 1whp sy mmpu tmpung khidupan di U..anda pun bleh..so..ap tggu lagi..join sy..whatsapp me for more detail..0199583096..

    ReplyDelete
  3. Salam Alaik semua. Sebelumnya mohon maaf jika ada yg kurang senang dengan statement saya ini. Statement ini tiada yg benar melainkan pengakuan benar dan jujur belaka. Sy bekas ahli 1whp.net yg boleh dikatakan berjaya. Income sudah melebihi 10K dan ada beribu anak didik dibawah jagaan saya. Itu cerita dahulu.
    Kini sy telah sedar bnyk benda tentang 1whp ni. Sy kongsikan supaya anda semua tidak melakukan kesalahan yg sama. Anda meragui bisnes ini? Anda tidak salah jika meragui status bisnes ini. Biar sy terangkan. Anda akan diberitahu bisnes ini bukan MLM dan dpt software dgn bayar rm55. Hakikatnya, bila anda sudah bayar dan join, anda hanya akan dapat website dan password. Didalamnya tiada apa2 keuntungan pon. Anda akan dimasukkan dalam private klas di group wechat, fb mahupun whatsapp. Anda akan diajar taktik utk mendapatkan customer shj sama seperti anda tertarik dan join bisnes ni. Mcm sy, sy rasa tertipu pd mulanya sbb bisnes ni menipu. Sbb bnyk skill yg diajar tentang bagaimana nk jawab soalan customer. Most of the skill dgn menipu. Dorg akan suruh tunjuk income leader dan bohong pada customer yg itu ialah income mereka. Anda perasaan ramai sokong, comment dan like pd setiap apa yg mereka post? Mereka sama2 bantu comment dan like dgn menggunakan comment membina atau dlm erti kata lain menipu utk cover up member2 supaya ramai yg percaya. Hakikatnya mereka juga sakit nak dapatkan customer. Mcm mana sy boleh berjaya sampai jadi leader sbb sy rasa nak tebus kerugian rm55 sy. Bila fikir skrg bodohnya menipu org lain hanya demi tak nak rugi rm55 sy.
    Mcm sy, leader sy biarkan sy terkontang kanting. So sy usaha sendiri sampailah berjaya. Untuk dpat balik untung anda, anda perlu ada 10 org downline dan downline pun kena active utk dapatkan income. Bisnes ni ibarat makan duit orang bawah yg join. Sudah ramai yg jadi kambing hitam. Mesti ramai akan kecam statement sy. Saya tahu sbb sy pernah berada ditempat kalian semua. Jujur sy katakan sy menyesal join dan berjaya dgn 1whp. Anda fikir logiklah, mana ada bisnes x perlu jual produk, xperlu cari customer. Mana ada labur rm55 dalam masa sebulan dah dapat beribu. Mostly yg berjaya semua hebat dalam marketing, bermulut manis dan hebat psikologi dalam menangani/mengaburi/menipu customer. Mohon janganlah terjebak dgn bisnes ni. Soal halal dan haramnya bisnes sy tak berani nak usik sbb ianya terlalu details. Salah menghukum lain jadinya tapi dr segi dasar, bisnes ini terlalu banyak kata nista. Sebab apa ramai sibuk iklankan bisnes ni, sebab mereka terdesak nak customer sama mcm sy jugak dulu. Support iklan kwn2 supaya bisnes Nampak hebat dimata umum. Hakikatnya bisnes ni sakit.
    Tak percaya, cuba pm wakil2 ahli 1whp. Mostly pendekatan dan intro mereka sama sbb mereka dah diberikan text yg sama oleh leader. Dan anda akan perasan mereka akan suruh anda bank-in duit ke akaun yg berbeza sbb duit itu akan jadi milik pemilik akaun bank tersebut (leader). Banyak lagi yg ingin sy kongsikan tapi rasa ini sudah memadai utk buat semua berfikir. Tolong fikirkan semula. Maaf ahli 1whp, Allah dah kata rezeki Allah itu luas, pilihlah yg halal.

    *ayat power mereka biasanya siapa kata bisnes ni duk goyang kaki, kami dibayar komisyen atas usaha. USAHA itu ialah usaha perangkap customer. YES, definitely.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous..ayat awk td ckp bnyak yg awk nk kongsi lg..teruskn ..sy membaca cerita anda..sy betul2 nk tau..sbb sy 50%da nk join bnda ni..boleh ceritakn semuanya tntng pngalaman anda

      Delete
    2. Ermm .. awak silap lah . Sistem ni bagi duit ikut kerajinan dan bonus setiap kali awak PROMOTE sistem ni. Awak salah faham rasanya . Diorang dah terang benderang . Ayat semua mmg sama tapi akaun bank berbeza , sbb awak boleh pilih awak nak mendaftar bawah siapa , akaun bank leader lain2 , sbb kalau kita join , leader yg akan AKTIFKAN akaun kita dengan DUIT tu . Faham ? Saya bukan nak bash/kecam statement awak , tapi kalau awak mmg selidik dulu betul2 , takdelah.awak salah faham . Kan dah kata , rezeki tu ALLAH yg bagi . Syaitan hasut awak 100% , suruh jgn trust sistem ni . Saya tengok kawan saya tu join okey je . Income dia dah cecah rm100k tau . Sbb dah lama join. Dia join tahun lepas . Dia bagitahu saya rahsia , kalau nak income lebih kena USAHA lebih dan PERCAYAkan sistem ni . Tu je .

      Delete
    3. Betul2 menipu sbb saya join beribu ringgit lastly sekarang modal pon tidak boleh ambil sebab dala columns YES/NO tidak berfungsi.

      Delete
    4. Betul2 menipu sbb saya join beribu ringgit lastly sekarang modal pon tidak boleh ambil sebab dala columns YES/NO tidak berfungsi.

      Delete
    5. Saya ingin tahu apa perkembangan 1WHP sekarang ini (December 2015). Sebab banyak duit downline saya dah sangkut ni tak boleh keluar balik. Pening dah nak menjawab. At least aku nak info.. agar boleh jawab downline. Please sila bantu.. 018-2121336

      Delete
  4. Cuba encik anonymous bagitau saya Biz apa yg senang selain 1whp.. Dengan bermodalkan RM55 encik anonymous kata terpaksa menipu ramai orang utk dapat balik RM55.. Come onla.. Jual product? Bagitau saya biz jual product mana yg encik bermodalkan RM55 terus untung ribu riban.. Saya dah 20 tahun dalam MLM.. Lebih 20 MLM saya dah join.. Rata2 modal ribu untung ciput.. Sistem sama gak p pujuk orang join.. Kata produk ni bagus, produk tu power...sendiri pin guna produk lain.. So come on... U gagal sebab u sendiri bukan 1who ni tipu... Awal2 dah bagitau Jan sistem duplicate maksudnya bila u join u kena cari orang tuk dapat hasilnya.. So orang yg u ajak masuk tu kena duplicate apa yg u buat yakni ajak orang lain pulak tuk dapat hasil then generasi seterusnya macam tu jugak Dan seterusnya Dan seterusnya Dan seterusnya..

    Oklah kita ceta lagi pasal product.. Cuba tengok wall FB korang.. Berjuta2 post pasal product.. Berjuta2 product.. Cuba tengok ayat2 dorang.. Power or tak power..menarik hati kan... kalau x menarik tentulah xde orang tertarik Dan tentula produk die x laku..walhal product tu blom pasti quality ke tak? Sesuai ke tak??
    tak payah fikir pusing2 Cuba tengok Iklan di tv sekali Saul terus putih melepak dijamin quality.. Cuba anonymous g beli then bagitau saya result tu sama x dengan Yang dalam iklan..siap cakap terlajakkkkkkkk larisssss..harga ratus2 bila x sesuai pakai buang he.. Xde pon pegi maki hamun t.v. tu.. So persoalannya di sini dorang p post dan iklan ayat2 power tu untuk tarik orang or tarik lembu or monyet...????
    So pada pendapat saya encik anonymous, berdiam diri itu lebih baik.. Mgkin kamu marah pada upline kamu yg membiarkan kamu.. Tapi kamu kena faham kamu nak jual kasut pon pemborong hanya bagi kamu barang lepas kamu bayar.. Lepas tu pandai2la kamu cari orang untuk jualkan kasut kamu tu.. Xdenya tauke atau pengeluar ke p carikan customers untuk kamu.. So be positif ..buang yg keruh ambik yang jernih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. as salam,
      sy nak tanya, bisnes ni jual produk ape ye?
      produk maya? jika ya, apa jenis produk maya tersebut?
      boleh jelaskan tak?
      lagi 1, cik beritahu kena duplicate step yg upline ajar utk dapatkan keuntungan kan? jadi, maksudnya apabila downline join under kita, means kita akan dapat komisyen selepas dorg join kan?
      saya ada 1 kemusykilan sebenarnye, jadi saya perlu penjelasan dari pihak cik, memandangkan saya berminat utk join. sahabat sy beritahu yg 1whp ni tiada penjualan produk. keuntungan berdasarkan org yang join under kita, means, lagi banya korg join, lagi banyak kita dapat kan? jadi, adakah itu dah mcm makan duit downline tanpa sebarang penjualan produk nyata/maya. boleh cik terangkan?

      Delete
    2. dah macam benda syubhah lak aq tgk.

      Delete
  5. Replies
    1. Jual produk bulk SMS , yg mcm hotlin , maxis , celcom sume tu .

      Delete
  6. alhamdulillah, dengan bisnes yang aku mulakan ni, la ni aku dah dapat beli sebuah kete tak mahal pun, nissan almera je dengan moto kawasaki ER6N... beli pun on the road punya price.. so takde la mahal sangat...tapi bisnes aku ni takde la semudah 1WHP... aku kena carik customer untuk beli produk aku... tapi aku tak pasang pun downline.... kui kui kui... bisnes aku simple je... aku ternak anak benih ikan... alhamdulillah dari jerantut, temerloh, bera, kl, cameron highland dan ipoh tiap2 bulan amik daripada aku dalam kuantiti yang besar...

    tak perlu nak carik downline, tak perlu nak menipu orang lain, nak tayang2 gambo duit, tak perlu nak tayang bergambo ngan kete ke moto ke, cukup hanya bila aku jual anak2 ikan tu, aku berakad "saya jual ya encik"... kini hidup aku lebih senang seperti sebelum ini... alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. i just joined the business last week. im sstill confuse.. ca someone explain more detail?

    ReplyDelete
  8. modal 55. join. pastu kite kne promot kt org lain buat bnda sama. sistem piramid la kan? btol ke halal bisnes ni? klau btol produknye jnis cmne tu? boleh terangkan? ade sijil halal Jakim x? . Kita kaut untung drpd duit yg kita dpt drpd org yg kita promot. kalau betul bisnes ni smakin meluas knapa x kluar tv? radio? and knapa ade bisnes lain yg serupa jalannya mcm 1whp ni cntohnya pencil.my . ? Leader jelaa yg makan hasil berlipat ganda atau kata nama lain sorang yg mulakan bisnes ni. orang yang bawah2 sakit kena promot. Cuba fikir sistem piramid kita mencari org bawah. org bwah pn kne cari bawahnya pulak. Bayangkan kalau dah xde orang bwah? tak ke sakit orang yg bawah tu nak cari org utk promot? Just bg pandangan kay .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya menafikannya sbb tak betul . Awak tak faham , saya dah baca , kalau sistem piramid, ianya akan berterusan tak berhenti. Tapi kalau 1whp ni ada 5level je . Sampai situ je , leader dah tak rasa lagi income tu , makin ciput duitnya sbb.makin meningkat levelnya . Orang bawah start mmg banyak duit dapat sbb.dia.level one . Jap . Saya nak copy n paste satu link ni .

      Delete
  9. saya setuju dgn encik anonymous. bisnes ini penuh keraguan walaupun pelbagai penjelasan diberikan. siti hafsah betul dlm memberi contoh. ye jual kasut jual kalau dah ambil dr pemborong pandai2 la jual cari customer. masalah 1whp ialah produknya sendiri sgt meragukan. produknya ialah website kosong yg mana website utk monitoring downline. mmg kata boleh topup dan sebagainya dgn software tersebut tetapi kalau website kosong, topup pun tak boleh. Ibaratnya hanya dpt gelombang yg tidak dpt dilihat dan dizahirkan. am i right? kalau dpt real produk ke gudang kosong ke yes semua downline boleh usahakan sendiri. ini produk pun xde. harapkan jual air liur je. tolonglah bisnes ni cara pendekatan nya seperti tidak halal sebab bnyk penipuan yg direka dgn menggunakan konsep marketing jual kasut la, McD la, lepas tu kata sapa yg tak berjaya sbb bnyk alasan, bodoh dan malas, HAKIKATnya bisnes ini suatu penipuan. terima kasih encik anonymous sbb beri kenyataan yg baik. ingat la hidup di dunia ni tak lama. sama2 la kita cari keberkatan. Mati itu tak kira masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mcm tu kenapa tak saman terus ? Syarikat tu boleh diSAMAN kalau ada sebarang unsur penipuan. Pergilah saman terus. Tak yah nak pertikaikan apa lagi dah . Senang .

      Delete
    2. pompuan camni takleh amik jadi bini. mata duitan + penipu. agaknya teringin nak pakai handbag Gucci tapi tak mampu. tu yg sensitif bila org kata bisnes dia tipu. biasa pompuan kalau tak dpt apa dia nak, mcm tu la, sensitif tak bertempat. org ckp lain, dia faham dan beta lain. ish ish. lenkali sebelum jawapan soalan, sila baca soalan/kenyataan lebih dr skali, baru jawapan budak cemerlang, gemilang, terbilang. Emosi tak kemana cik hakak oi. jangan marah haaa, nanti kena jual.

      Delete
    3. Saya suarakan pendapat je lah . Apa pulak , saya takde masa lah nak beli handbang BRANDED tu , beli mahal2 , pastu guna untuk apa ? Boleh letak Dompet ngan fon je ? Saya tak suka pakai handbag yg USELESS , baik beli beg yg besor gedabak tu , mcm2 boleh sumbat . Kalau saya join 1whp ni , bukan nak jadi KAYA , saya nak bantu keluarga. Duit yg lebih , sedekah kat orang .

      Delete
  10. Saya setuju dngan encik anonymous...business neh tak kurang macam sistem pytramid..kalu betul la sepeti yang digambarkan begitu ramai jutawan muda kat malaysia ke mana mereka semua..
    so kompom yang pakai kereta mewah, rumah2 besar dari golongan muda...tapi reality yer tak nampak pun...bukan nak mengecam tapi bia lah kita mencari rezeki tue datang nyer dari usaha kita sendiri dan nampak usaha tue..bukan dngan menipu hak org lain...bia rezeki kita sikit tetapi rezeki tue diredhai..

    ReplyDelete
  11. Sya dh kena n.xdpt untg ape pun..upline sy pn mkin lama xda dpt untg..yg pasti walau tak byk tp sy dh rugi dekat nak rm300 cz byar blik duit downline cz sy rsa brtggungjwb.yg tipu sbnrnya bisnes ni..ckp putar belit utk pancing org join tp sikit untung pn xdpt..nk keluarkan duit dr akaun pn tak dapat kalau tak cukup syarat.lepas tu da caj 15% lagi kalau nk keluar duit dr akaun..tak cukup syarat duit xpt keluar..perlu da org approve baru boleh keluar..pelik kan..yg pasti kalau stakat join rm55 tu seumpama awk bg sedekah je kat dia org.menyesal..kn baik kalau duit tu aku bg kat masjid utk sedekah..apa pun bg yg lain tu kalau rasa tak dpt nk cr downline,baik jgn..sekadar perkongsian..

    ReplyDelete
  12. 1whp tidak haram kerana bila ada orang masuk bawah kita,menjadi tugasan kita sebagai leader untuk mengajar dia cara2 untuk berniaga,pandai bercakap dan sebagainya.. kesimpulannya duit rm5 yang kita dapat tidak jadi haram kita dah usaha,bab pasai orang bawah sekali tak akan dapat cari orang pulak sebenarnya itu salah,kerana apa.. kerana semakin hari semakin ramai kanak-kanak yang keluar dari perut ibunya dan ini juga bermaksud bahawa bisnes ini akan sentiasa berterusan dan tidak akan henti.. ini dari segi pendapat saya jer..

    ReplyDelete
  13. Salam semua ..
    Pengalaman saya dgn 1whp adalah syarikat menipu duit orang ramai. Saya punya modal ribu2 sampai sekarang masih belum dibayar lagi dalam akaun super bob saya jadi ahli bulan 11/2014. Saya kene tipu dgn pelajar universiti. Nasihat saya jangan masukan duit dalam akaun syarikat 1whp atau ahlinya. Ramai ahli dah kene tipu tapi masih berdiam diri.Modul operasi sama macam skim cepat kaya. Boleh tengok web bank negara malaysia dan boleh baca teknik kotor permainan skim cepat kaya di BNM. Jangan sampai nak makan nasi pun tak ada duit...pikirkan lah nasihat hamba allah ini...sekian TQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro .. klau ye pon nk komen .. nk menang atau nk bgi org bce komen kite .. xyh nk mmpergunakn nme Allah .. jgn cemarkn emej org Islam ..

      Delete
    2. Kalau kena tipu kenapa tak report kat Bank Negara.....????

      Delete
    3. oh kat sini kau rupanya sedari Nurul Noralyssa.
      kemain komen beria kat sini.

      pulang balik duit aku. dasar penipu, masa mula2 approach, ayat maneh, itu ini semua boleh dapat. dah dapat duit orang, kau senyap eh. Kat sini berani lah kau kata saman la kalau nak saman.

      orang malas la nak sibukkan diri keluar masuk balai polis mahkamah semua nak saman bagai sebab org macam kau ni tak makan saman. yelah kalau saman pon, berapa sen sgt kau kena saman, esok lusa kau buat lagi.

      drpd saman, elok banned je org mcm kau ni. terdesak nak kaya cepat.

      Delete
    4. What ??? Bila masa saya ambik duit awak ? Bila ? Saya tak suka orang yg MENIPU mcm awak ? Kalau ya , bagi no akaun bank saya . Buktikan. Saya punya bank akaun pun saya takde , apa pulak ? Nah , sekarang pergi lah semua bank , cari no akaun saya . Komen jgn sembarangan OKEY !

      Delete
  14. Salam semua
    Saya join 1whp sept 2014
    Join sbob rm500...
    Masa tu income ok je...
    Saya pun topup rm30k..
    Dapatlah bonus dlm 6x, lepas tu senyap sampai la sekarang..
    Saya tak salah kan upline saya kerana dia pun dpt info dt mrk2 yg dipanggil sifu...
    Yang 5~6 sifu ni lah yg CELAKA . Mrk2 inilah yg memutarbelit demi kelangsungan gaya hidup mewah mrk...
    Nasihat saya jauhilah sebarang skim yg seakan skim ini...
    Saya jadikan kekhilafan ini satu pengajaran...
    Saya tak tipu
    Ini no ahli saya... M021809...

    ReplyDelete
  15. Memang betul 1whp menipu duit orang ramai. Saya salah ahli yang menaja pendapatan 6 angka yang tidak mengikuti Super Bob pun kena sangkut RM20,500 dalam Super Bob kerana di paksa ambil pinjaman.

    Kumulan saya kalau tak silap, kurang-kurang lebih 1 juta duit downline saya di tipu oleh 1whp. Dia tipu ahli masukkan duit di dalam Super Bob dengan janji boleh dapat balik modal tapi akhirnya nya dia kuncikan duit di dalam dan ambil wang secara tunai dari akaun kita.

    Link berikut membongkarkan cara penipuan 1whp....kalau ada kawan yang nak join, beri dia link berikut, dapat pahala lah

    http://1whpscam.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Memang betul 1whp menipu duit orang ramai. Saya salah ahli yang menaja pendapatan 6 angka yang tidak mengikuti Super Bob pun kena sangkut RM20,500 dalam Super Bob kerana di paksa ambil pinjaman.

    Kumulan saya kalau tak silap, kurang-kurang lebih 1 juta duit downline saya di tipu oleh 1whp. Dia tipu ahli masukkan duit di dalam Super Bob dengan janji boleh dapat balik modal tapi akhirnya nya dia kuncikan duit di dalam dan ambil wang secara tunai dari akaun kita.

    Link berikut membongkarkan cara penipuan 1whp....kalau ada kawan yang nak join, beri dia link berikut, dapat pahala lah

    http://1whpscam.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. SERIOUS nyesal join 1whp. tak dpt balik.. dorg cakap senang je mula mula. goyang kaki duit masuk. join join, habuk tarak.. kena cari orang 10 orang. memang susah ler. downline saya baru 3 orang. ketiga tiga nya sy rasa kesian pulak. sy pulangkan duit dorg. walaupun dia bankin kt leader .. sejak tu sy stop dah promote pasal 1whp.

    ReplyDelete
  18. Memang betul penipu..prrgi kat http://1whpscam.blogspot.com...yang banyak tipunya Pascal super Bob plan...sistem mcm along kasi loan lg...Dan jgn lupa klik link go petition until baca komplen2 ahli 1whp yg dash lina tipu

    ReplyDelete
  19. Memang betul penipu..prrgi kat http://1whpscam.blogspot.com...yang banyak tipunya Pascal super Bob plan...sistem mcm along kasi loan lg...Dan jgn lupa klik link go petition until baca komplen2 ahli 1whp yg dash lina tipu

    ReplyDelete
  20. Salam, bisnes ni ada khilaf sebenarnya ada yang kata boleh dan ada yang kata tak boleh. Jika pelaburan itu terhindar dari penipuan dan dapat pulangan sebagaimana yang dijanjikan, ok boleh teruskan.. and Halal. Sekiranya ada keraguan dan kemungkinan wujud penipuan, maka ia adalah haram. Apa yg saya tahu bisnes ni ada produk untuk dijual dan diperkenalkan iaitu bulk SMS dan juga advertise link www.1whp.cc. terpulangpah siapa Yang nak join bisnes ni ataupun tak nak. Hanya KHILAF!! Semoga kita dijauhkan dari keraguan.

    ReplyDelete
  21. saya salah seorang ahli 1whp.. alhamdulillah saya sanggup resign kemsbb hasil saya dapat dari usaha saya sndiri.. income terkini saya kini rm 12,545.00 shigga julai 2015.. sy join november 2014.. ni no wtsaap saya jika nak bukti 0195987266... yang kate 1whp tipu, sebenanrya mereka penipu. pm sy.. Allah maha mengetahui

    ReplyDelete
  22. resign keje#

    ReplyDelete
  23. okay, let me clear the confusion and all those things. im mr anonymous yg beri kenyataan panjang lebar di atas. perasan tak semua yg promote ckp yg hanya bermodalkan sikit rm55 atau alhamdulillah nasib baik sy jumpa bisnes 1whp ni, hidup saya berubah, dapat beli itu ini cash, upload gambar duit bagai. Hakikatnya, adakah semua gambar dan kenyataan bertulis itu benar belaka, Did you believe it? ini zaman berteknologi, jadi harap semua boleh berfikir diluar kotak. gambar boleh diedit.

    percayalah, kalau dorg dah kaya siap boleh beli motor kawasaki, kereta sport cash la,baik dorg goyang kaki biar pekerja je buat kerja tetapi kenapa dorg masih tinggalkan no phone dan merayu korg join under dorg lagi. kenapa tak tinggalkan no phone anak2 buah dorg supaya anak2 buah je yg handle customer.

    jangan termakan dek kata-kata rekaan dan gambar copy paste mereka..yg betul2 kaya sampai bila2 (*if still ada org join lg la) ialah kepala mastermind dia. itu pun 2-3 org je. yg mengaku leader la apa la, kaya sementara sebab dorg dapat duit sampai satu tahap je, then they're nothing dan kena start struggle dr mula balik.

    stop imagine yg korg akan kaya dengan senang. even dato aliff syukri terlajak laris kaya pun takes time dan bekerja keras dan nampak beliau berniaga real dan bersungguh sungguh.

    tak perlu guna Allah utk berdebat, berniaga, tak perlu buktikan apa2 sampai bergaduk bertumbuk sebab bisnes ni kalau korg fikir dengan jernih, senang je nak tahu yg bisnes ni penuh penipuan.

    tak caya? sila pm org 1whp yg berbeza, tgk pendekatan dan cerita mereka. awak tanya lain, dorg pusing benda lain. teknik sama,

    sekian. thank you. Mr. Anonymous.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adrianaida285.blogspot.com/2015/02/isu-tentang-1whp-haram-adalah-tidak.html?m=1
      Baca blog ni betul2 . Fahamkan. Sistem 1whp ada 5 level je .level 6 takde , sbb tu income korang stop . Sistem piramisd berterusan . Kalau income korang berterusan mmg korang yg salah, sbb join sistem PIRAMID . ada otak tak pakai. Pastu nak tuduh bagai . Hek eleh ....

      Delete
    2. gigihnya budak nurul noralyssa ni dok backup geng2 dia. tak baik awak tau nafikan yg bisnes ni memang penipu. nampaknya awak yg kurang ilmu sebab kurang mencari kot. maaf ya. kalau awak google lebih sket lagi, awak akan paham dan jumpa yg sebenarnya company yg awak banggakan sgt tu telah disenaraikan sbg salah sebuah company SCAM. SCAM ye, kalau tak tahu, sila lah google. Ilmu dan rezeki ada dimana2. Betul tu, tapi setiap benda didunia ini ada dua samada baik atau buruk. dan lg satu kenapa awak asyik bash kenyataan Mr. Anonymous ye? kenapa tak bash komen yg baik link bisnes ni SCAM? kenapa dik, takut terpaksa jilat ludah sendiri ke. Nak bash boleh bash tapi biar bash berilmu sikit. Kalau asyik dok ulang2 level 5, level 6, piramid, square, ingat ni game ke. Professional businessman/women takkan balas kritikan dgn kritikan. Mereka balas dgn hujah bernas dan bukti. Dik, sian ko dik gigih cari downline sebab kau nak dapat balik duit yang ko da labur kan, pastu alang2 biar kaya express skali. Tahniah.

      #kipidap utk bro Mr.Anonymous.
      #dongibab

      Delete
    3. geng ? Saya tak pernah ada geng , even TAK join pun biz ni . Saya nak back up sape ? Saya cuma bagi PENDAPAT utk tamatkan kekeliruan , tak perlu lah nak bash orang bagai . Suka hati dia je nak mengata pasal aku . Malaslah nak layan . Senang je , tak payah JOIN langung . The end .

      Delete
  24. Baru nak join . Dah whatsapp lagi ahli 1whp untk keterangan terperinci . Tapi bila bacaaa respon . I mean this blog and another blog sbb nak tahu betul betul sblum join , terus macam ragu ragu . Tapi sbagai manusia yang berakal fikiran dgn sgala alasan logik dari MR.Anonymous . Ada betul nya jugak . Sorry admin

    ReplyDelete
  25. Hi..noralyssa,i hope u acting like profesional.org bisnes x boleh beremosi.kna tenang.kna bls kritikan dgn berhemah.bkn melenting.siap ckp 'ada otak x pakai'.tu bkn ciri2 seorng bisnesman or women.hope u dpt jdkn pngajaran dan lebih matang.

    ReplyDelete
  26. saya salah seorang ahli 1whp.. alhamdulillah saya sanggup resign keje sbb hasil saya dapat dari usaha saya sndiri.. income terkini saya kini rm 13,545.00 shigga julai 2015.. sy join november 2014.. ni no wtsaap saya jika nak bukti 0195987266... yang kate 1whp tipu, sebenanrya mereka penipu. pm sy.. Allah maha mengetahui.. kalau tipu nape saya dapat income? Alhamdulillah nk bukti pm je sy.. berani kerana benar.. rezeki yg sy ade, sy kongsikn dgn org yg serius.. arini 8 ogos.. sape nk join 1whp scara serius.. sy nak taja/sponsor 10 org utk join scara percuma.. sy akan guide smpai awak rasai income pertama awk.. lillahiTaala.. sgalanya kerana Allah dan ini fadhu kifayah sy utk bntu umat islam yg lain.. 0195987266 zaimyim

    ReplyDelete
  27. Aku da kene ni..area jb... tros xde duit...modal da 5k... akak yg aku follow pon kene jugak...dia lagi ramai org..ape cite

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. 1whp nie skim head hunting... dh terkena baru nk kata tak betul ke?? pasal biz yg boleh buat duit mudah je terus kata benda betul apa daaa.... ngk plan pun dh tau something wrong sum where....

    ReplyDelete
  30. korang...korang...korang...
    stop la guna nama Allah dan agama untuk prove sesuatu.
    kalau betul ilmu korang begitu deep tentang apa yg korang buat dan korang yakin yang tiada 0.000001% pun keraguan dengan apa yang korang buat, then kalau nak ckp sumpah lillahita'ala takpe gak.

    setiap bisnes mesti ada khilafnya gak. stop pretending so confident. takut nanti Allah tarik nikmat tu. kalau nak pertahankan pun agak2 la, cari point bernas dan logik, bg jawapan berdasarkan soalan, bukan jawab soalan dengan soalan lepas tu maki orang tak tentu pasal.

    apa yang aku tahu, ramai kawan2 aku join 1whp ni. dalam 100 org ada la 2-3 orang yg berjaya utk jangka masa pendek. income stop after 10K (contoh ratio). aku tak join sebab aku ada bisnes sendiri dan aku tak rajin dok pujuk orang ni orang tu masuk bisnes aku. yang aku tau, bisnes aku supply barang, mudah dan tak gaduh.

    ratio tadi adalah contoh. kesian gak tengok kengkawan aku yang kena tipu. sebab apa aku kata tipu, sebelum join dorang dalam maklumat yang limited dan agak berlainan dalam 25%. dorang perlu sign up atau daftar (bayar duit la) untuk dapat maklumat selebihnya dan tgk dalam website ada apa kononnya.

    satu hal yang tak professional, bisnes bincang kencang kat wechat dan whatsapp je, dalam group tu pun leader agak over (emosi, jawab soalan dgn soalan, ajar teknik tipu asalkan dapat customer, elak jawab soalan cepumas). jangan marah okay, ni aku baca bukti dari phone kawan aku sendiri.

    tak kisah la ada yang berhenti kerja sebab kaya dgn 1whp ke apa atau 1whp ni memang bisnes bagus mengalahkan Apple Store sekalipun, satu je aku nak pesan, kalau korang dah pikir masak2 tapi ada sekelumit keraguan tentang halal haram bisnes, usah diteruskan.

    aku tak berani cakap pape pasal bisnes ni. halal ke haram, aku belum arif nak hukum. korang fikir sendiri. cerita diatas adalah sekadar perkongsian dr kawan aku shj.

    last, utk pengetahuan korang, income 10K ke 15K ke 125K ke yang digembar gemburkan mereka itu, bukan income bulanan, itu income terkumpul dr start dorang join. Hihih. Aku pun penah tengok income kawan aku yg berjaya gak tapi perit je dorg tarik customer sampai tak fokus kuliyah. Hahahaha. Jual pisang cheese pon kaya gak. Rilek, bisnes itu luas. Sekian.

    p/s: kenapa takde orang reply comment yang bagi link bisnes SCAM tu eh. korang dah baca belom, aku dah terjah link tersebut. Alhamdulillah, paham sgt konsepnya. Haha

    ReplyDelete
  31. Nk tahu halal haram kena tahu bagaimana cara duit diperolehi bukan berapa byk dan betapa mudah boleh dapat, klu caranya betul sikit atau 2.6b income yg boleh dapat pun xde masalah :) kalau cara nk dptkannya salah tetaplah salah.. Affiliate sekalipun ada yg genuine dan ada yg konsep skim head hunting

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum semua :) Maaf saya sgt la busy & tak terperasan lgsung email notification untuk semua komen2 kat sini. Untuk pengetahuan semua, saya dah TAK join 1WHP. Ini kerana di tgh tgh dpt income dr sini sy rasa ada kemusykilan tentang income tu. Lagi pun saya ada business online sendri & dalam process branding produk sendri. Saya rasa adalah lebih baik untuk saya focus pada produk saya yg sy Nampak berbanding mencari income melalui program affiliate mcm ni. Harap semua jelas. Saya tak dpt nak cerita semua dlm ni. For those yg nak tau details pasal 1WHP boleh whatsapp sy personally 0132760463. Saya akan ceritakan lebih lanjut. Join atau tidak bergantung pada anda. Terima kasih untuk semua komen :)

    ReplyDelete
  33. Hello ... Peace ..
    SATISFACTION THE NEW 80 DAYS = 4 months !!! ............. DLM NEXUSFX

    Still looking for the best opportunities for PASSIVE INCOME ???
    NexusFx now increasingly explosive. For those who already take this chance congratulations. Certainly every day with the entry of your account be forced NexusFx bonus !!!

    New wdraw 2 days trekking masyuk'm in ... It Supperb account !!! Do not need to manipulate the system ... If I was lazy to sit still very pervasive income :-)

    πŸš€πŸš€πŸš€πŸš€πŸš€πŸš€πŸš€
    πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ’°πŸ’°

    Rate
    Buy 3.8 ..
    Sell ​​3.2 ..

    Packages: -

    Usd100 | RM380
    $ 500 | RM1900
    Usd1k | RM3800
    Usd3k | Rm11400
    Usd5k | Rm19k
    Usd10k | Rm38k




    USD10K = RM38,000
    Daily income = 3.5% min
    USD10K X 3.5% = $ 350
    350 X 80hari = USD28K
    USD28K - 20% wage trader
    USD22400 X 3.2 = RM71,680
    RM71,680√80hari = RM896
    net profit of RM896 per day

    USD5K = RM19,000
    Daily income: 3.5%
    USD5000 X 3.5% = USD175
    USD175 X 80hari = USD14K
    USD14K - 20% wage trader
    USD11,200 = RM35,840
    RM35,840 part 80hari =
    Net profit of RM448 per day

    USD3K = RM11,400
    Daily income: 3.5%
    USD3K X 3.5% = USD105
    X 80hari = USD105 USD8400
    USD8400 - 20% wage trader
    USD6720 = RM21,504
    Rm21.504 part 80hari =
    Net RM268.8 day

    USD1K = RM3,800
    DAILY TAX: 3.5%
    USD1K X 3.5% = $ 35
    80hari modest $ 2,800 X 35 =
    USD2800-20% wage trader
    = USD2240 = RM7168
    RM89.60 nett per day

    $ 500 = RM1900
    Daily income min. = 3.5%
    $ 500 X 3.5% = USD17.5
    80hari USD17.5 x = USD1400
    USD1400-20% wage trader
    USD1120 = RM3584
    Daily income = RM44.80 nett per day

    Package: USD100 = RM380
    $ 100 X 3.5% = USD3.5
    USD3.5 X 80HARI = USD280
    USD280-20% wage trade =
    USD224 = RM716.8
    Daily net income = RM8.96 per day

    Passive income calculationπŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘†

    I am interested now !!!
    Call / what's app / message: 0136740363 chek20

    ReplyDelete
  34. Assalam...
    Sy pun nk share program pasif income yg semakin ramai ahlinya dpt byr bil2 bulanan.

    wcp2u.com/?ref=vader

    Jom kita kenali dan fahami konsep sebenar WCP2U..

    1) - WCP2U tidak mengajak org jadi kaya sendiri tetapi hidup selesa beramai2.

    2) - WCP2U mahu melahirkan org yang sukses tapi berjiwa mulia.

    3 - WCP2U bukan program menjaja kemewahan diri sendiri.

    4 - WCP2U progrm yang tiada paksaan pada sesiapa..

    5 - WCP2U bukan untuk orang yang degil atau ego.

    6 - WCP2U tiada 'Janji2 Syurga' atau bulan bintang jatuh ke riba.

    7 - WCP2U adalah sebuah keluarga bukan pesaing.

    8 - WCP2U adalah ruang mendapatkan kemanusiaan dan ukhuwah yang telah lama hilang.

    9 - Membantu dan menolong org lain adalah asas perjuangan dan konsep sebenar di WCP2U.

    10 - Mencari kebahagiaan jiwa dalam berkomuniti adalah prinsip utama di WCP2U.

    Together We Grow...!!
    KALAU TAKUT RISIKO JANGAN IMPIKAN KEJAYAAN...!!
    KALAU TAKUT RUGI JANGAN IMPIKAN KEUNTUNGAN..!!
    KALAU TIDAK MAHU MISKIN KENA BERANI KAYA..!!

    KALAU MAHU TAMBAH PENDAPATAN KENA UBAH MENTALITI...

    Saya pilih program ini sebab ianya boleh di buat 100% online atau offline, duduk rumah pun boleh jana pendapatan sampingan...
    Layan fb dengan whatsapp je.. dah bole buat income .. santai2 je.. tak perlu stress.. Part time pun boleh.. Kadang2 income part time boleh lebih daripada income kerja full time..
    Nak income macsm mane, anda yg tentukan ..
    anda buat anda dapat ...
    PM saya untuk Info lanjut. Yang berminat sila parking dulu nama anda:
    1. Nama Penuh:..
    2. No. IC:...
    3. No. HP:...
    4. Email:...
    5. Alamat:...
    Username:...

    012-6151759
    WhatsApp Maklumat.

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  35. wow duit hahah.....mengarut 1whp ni......promote promote hahahahaha....sape yg masuk ni ntah nk cakap ape....haha kesian....org cari rezeki dgn hasil titik peluh sendiri asalkan halal...

    ReplyDelete
  36. Sekarang dah 2017...mana geng2 1whp..???
    "Aku tanya apa khabarrrr"
    Ahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...