Sunday, 9 November 2014

FIRMAN juara AF 2014

Assalamualaikum.. :)

Haaaaa ni spe yg liat sgt nk bgn pg hari ni?mesti sbb smlm tgok final AF kan? Heeee. Sama la kita!

Tahniah Firman sebab bergelar juara untuk AF tahun ni..actually kecewa sikit bkn Adel. Tp ttp rasa berpuas ati Firman mng. U deserve it bro :)

Okay meh imbas jap persembahan mlm tadi...


Adel. Penyanyi yg berasal dari sabah ini penah tersingkir disebabkan undian yg rendah. Tapi diserap semula disebabkan bakat yg ada pada si cantik ni. Seperti biasa Adel mmg akan bg persembahan yg superb setiap minggu. Dan seperti mlm tadi, pembukaan yg cukup menggegar dengan lagu I am nothing yg dibawanya. Mmg sesuai dgn ton suara dia. Untuk lagu baru Adel pun mmg best sgt. Walaupun dapat tempat ke5 dengan undian yg paling rendah tapi Adel ttp super awesome. Ini baru permulaan bukan pengakhiran. Good luck Adel! 


Nuhaaa!! Start dari mula smpai la ke final, Nuha ni mmg ade satu semangat yg kuat. Nak diikutkan suara dia ni mmg best. Cuma mungkin cara penyampaian tak begitu bagus. Cuba ketengahkan muzik sendri pada konsert terakhir mgkin bkn satu tindakan yg bijak. Tapi Nuha mmg sgt berani dan mempunyai self confidence yg tinggi. No wonder la mng anugerah personaliti terlajak laris. Hihi. Tapi apa pun tahniah buat Nuha. Wish you success in your carrer choice ;)

This is Ewal. One of my favourite peserta selain Adel & Zharif. Hewhew. Bakat yg ada pada Ewal ni mmg tak boleh nk disangkal. Dia mmg sgt bersedia pada setiap minggu. Dan boleh dikatakan seorang pelajar yg sgt konsisten. Pun begitu Ewal mungkin takde keunikan dlm persembahan untuk dia menjadi bintang mlm tadi. Tapi apa pun dia tetap memberi persembahan yg terbaik semalam. You did very good job bro! Congratulation. You're the top 3!! All the best ;)


Here we go. Siapa sangkaa Aman akan sampai ke final sekaligus dinobatkan sebagai naib juara AF 2014. Dari awal kte tau Aman antara pelajar yg agak pemalu dan tidak begitu menonjol  dlm persembahannya. Tapi mlm tadi dia dah buktikan yg dia mmg layak untuk apa yg dia dpt. Mlm td mmg tak sangka sgt Aman boleh buat persembahan yg bombastik. Boleh pun dia menyanyi dengan baik. Mmg semalam nampak sgt dia bekerja keras and all out dalam persembahan. You did very well and congratulation on your achievement! :)
Yeayyy ni la dia juara AF untuk tahun ni. Tahniah Firman. Seperti yg kita rau Firman dengan rock mmg tk ley pisah. Mcm kene je dengan jiwa dia kan. Persembahan mlm tadi mungkin over sikit tapi still sgt enjoyable. Dia bersungguh sungguh untuk capai apa yg sepatutnya. And sememnagnya dia layak bergelar juara. Ton suara yg unik dan kreativiti dlm persembahan satu kelebihan buat dia. Jgn lupa tunaikan niat suci tu ye. Semoga lebih berjaya di masa akan dtg :)

Haaa spe nak dengar lagu baru dieorg ley download kt itunes ye. Have a nive day! :)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...