Monday, 12 January 2015

WIFI POKET MODEM - I CHOOSE UMOBILE :)

Assalamualaikum! 
Hello readers :) Fuhhh fuhhh lama sgt tak update. Asik busy manjang. Haha. In shaa Allah lepas ni akan aktif balik berblog. Rindu kat nuffnang. Ehhhh :p
Okay btw hari ni nak share satu info dgn korang! 
Memandangkan zaman skrg ni semuanya di hujung jari je, internet menjadi satu keperluan! Bukan lagi kehendak ye syg. So, nak pilih data pun kene la pilih dengan bijak. Means kita layak untuk dapat apa yg kita bayar. 
Penah dengar modem wifi? Aku yakin and pasti korang semua tau pasal mende alah ni. Actually dulu aku da try macam2 telco as data kat hp. Tapi Umobile juga yg jadi pilihan. Sebelum ni aku guna data umobile kt hp je. Topap bila nak guna intenet. Renew bila rasa perlu. Pakej RM28/month untuk 1Gb. Siap dpt free call + msg lagi. Jimat kan?
Tapi disebabkan aku ada buat online business, aku akan guna banyak sgt data. Especially bila guna insta. Mmg cepat je data out. Hujung2 bulan slow je. Customer pun boleh lari cengginii. So aku pun survey la apa yg patut. Mmg before ni guna broadband, tapi budget lari la pulak. Mana nak bayar broadband lagi, data lagi. Haishh, tak boleh ni. Kita kene berjimat, tak lama lagi GST pulak. Tak kawen I kang, Haha
Disebabkan ke'loyal'an pada Umobile, aku pun dok survey la apa yg boleh diganti dengan data ni. And aku sgt tertarik dengan modem wifi. Boleh masuk poket bawa kehulu kehilir. Tak payah cucuk mana-mana. And paling best, plan yg die offer mmg aku suka! 
PLAN POSTPAID MODEM UMOBILE
Okay, korang boleh refer kat table plan umobile atas ni. Aku rasa okay la. Kene dengan bajet aku and data pun okay. Line mmg laju. Aku baru je guna sebulan, tapi Alhamdulillah setakat ni mmg puas ati. 
Apa makna 5GB+5GB, 7GB+14GB tu? Okay macam ni, untuk siang hari, kita akan dapat GB yg pertama. And setiap hari quota tu akan di renew. Contoh, aku amek plan yg MB88. Sebulan aku bayar RM88. Dalam sebulan tu setiap hari aku akan dapat 7GB. Hari-hari renew quota. Bukan 7GB untuk sebulan mcm data HP tau. And another 14GB aku dapat time peak hour.Peak hour adalah dari pukul 2 pagi - 8 pagi. Haaaaa masa ni la korang nak download video ke apa ke. Mmg laju! Plus yg ni pun quota dia renew hari-hari. Best kan?

MODEM POCKET WIFI
Sekarang ni Umobile tengah lanjutkan lagi offer yg die buat. Offer smpai bulan hujung bulan June ni. Korang ley usha kat website Umobile. Yg bestnya offer ni, korang just bayar RM150 (RM100 for registration & RM50 for deposit) and dapat FREE MODEM POCKET WIFI. Plus takde kontrak! Murah kot. Modem tu mmg 100% korang punya. Anytime nak terminate, boleh je. Takde penalty. Ada warranty 1 year. Modem tu kalau beli biasa cmtu je, market price da RM2++. Ni dapat free jeeee. Berbaloi sangat!

So untuk korang yg still mencari-cari plan internet yg murah and best, boleh usha umobile. Ade banyak je lagi Modem Wifi yg best, Ada YES, MAXIS....tapi aku pilih Umobile :)

It depends on individual opinion. Mungkin ada yg rasa telco lain lagi better. Ini cuma suggestion saje. Heee

Okay enough, till we meet again!

3 comments:

  1. Betul ke quota tu renew ari2?baru ambik td tp lupa nk tnye pasal tu

    ReplyDelete
  2. x betul amy, data tu utk sebulan! kalu nk renew everyday, baik pakai streamyx jer dgn unifi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...