Tuesday, 16 June 2015

Fenomena Unit Trust :)

Assalamualaikum =)


Allah.... Lamanya tak jengah blog ni.. Makin buruk je rasa :(

Okay, actually nak share something yang bermanfaat dekat korang semua..
Disebabkan ekonomi yg sekarang tak berapa stabil, of course kita kena amek langkah berjaga-jaga.
Bak kata pepatah melayu "Sediakan Payung Sebelum Hujan"

Rasanya semua orang pun nak kan perlindungan diri & secure income korang kan? Kadar inflasi sekarang agak tinggi. Apa bekap plan korang untuk masa akan dtg?

Haaaaaa.. Ni nak bagitau, rasanya fenomena Unit Trust bukan lagi satu benda baru dalam masyarakat kita. Secara dasarnya, Unit Trust adalah satu tempat yg mmg secure duit kita! In shaa Allah dijamin selamat =)

Tak nak ke simpan duit untuk bekap future korang? Kita tak tau kan apa yg akan jadi in future. Hanya mampu merancang, Allah penentu. Unit Trust bukan je secure tapi dapat menggandakan simpanan kita dalam satu tempoh yang agak singkat.

Berminat nak tau lagi lanjut pasal simpanan Unit Trust?
Boleh wassap / wechat / telegram 0132760463.

In shaa Allah aku cuba bantu yg terbaik. Yang pastinya ia adalah Shariah Compliance. Hehe :)

Jangan berlengah & bertindak sekarang! =)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...