Saturday, 18 February 2017

BEST KOREAN DRAMA EVER

Annyeong!
Hi korang! Ya Allah da setahun tak update blog. Punya la berhabuk dan serabai! Tak ikut perkembangan langsung. Haha -.-
Well too busy to update blog. Ni pun terletak je kat draft. Kihkih! Hari ni tetibe rasa semangat nak bt review korean drama. Kalau nak dilihat skrg rakyat Malaysia da semakin ramai yg terima korean drama ni. Hiks!
Iolls peminat no 1 hokeyyy! :p Okay ini sume antara korean drama yg aku dah tengok and mmg rasa best and nk recommend kat korang. Aku bagi 10 dulu eh. Kalau rajin bagi lebih. Hehe. Btw, tak ikut susunan best ke tak best ye. Aku akan rating je and ikut korang nak cuba tengok atau tak. Hehe

1. Healer
Cast: Ji Chang Wook & Park Min Young
Cerita Healer ni mmg best gilos! Aku dah 3x tengok, Plot dalam cerita semua perfect & blend habes dgn all the characters! Lepas satu, satu yang kita harap. Sangat puas hati and of course tak mengecewakan :)
Rate: 8/10
2. Secret (2013)
Cast: Ji Sung, Hwang Jung Eum, Bae Su Bin & Lee Da Hee
Lakonan mantap Ji Sung & Hwang Jung Eum! Banyak2 cerita korea, cerita ni yang paling sedih sekali. Bayangkan setiap episode tu menangis terukk sampai bengkak mata! Haha -.- Tak tau la da bape kali fall in love dgn lakonan Ji Sung ni. Aku akan pastikan aku repeat cerita ni. Worth to watch!
Rate: 10/10
3. Pinocchio

Cast: Park Shin Hye & Lee Jong Suk
Kalau Park Shin Hye yang berlakon, mana mungkin cerita tu tak best kan? Heeee! A perfect drama with perfect actors & actresses. First episode je dah bg big impact kat cerita ni yang buat kita excited nak tau more & more. Trust me, you will never regret it! :)
Rate: 9/10
4. Kill Me, Heal Me
Cast: Ji Sung, Hwang Jung Eum & Park Seo Joon
Gadingan mantap kali kedua Ji Sung & Hwang Jung Eum. Chemistry antara dua pelakon ni mmg terbaik! Dalam cerita ni, Ji Sung ada 7 personalities and seriously korang akan fall in love dengan semua personalities ni! Story line cerita ni sangat unik. Happy, comedy, sad, anger..semua emotion bercampur jadi satu. Highly Recommended! Its really worth to watch :)
Rate: 10/10 
5. She Was Pretty
Cast: Park Seo Joon, Hwang Jung Eum & Siwon
Romantic Comedy yang paling best lepas full house! Sumpah kelakar cerita ni. Ada la part yg sedih kan. Friendship dalam cerita ni mmg buat rasa kita nak achieve sangat friendship goal dgn bff! Takde watak jahat, semua baik baik dalam cerita ni. Banyak pengajaran. Hwang Jung Eum punya lakonan mmg first class! 
Rate: 8/10
6. The Girl Who Sees Smells
Cast: Park Yoochun, Shin Se Kyung & Namgoong Min
At fisrt cerita dia agak slow and plus aku sangat hesitant and give very low expectation dekat drama ni. Tapi aku silap! The story line tentang pembunuh bersiri sangat best! Walaupun aku tak berapa suka sangat dengan hero dia, tapi Se Kyung berjaya cover all the flaws dalam drama ni! You must give your try!
Rate: 7/10
7. You Who Came From Star
Cast: Kim Soo Hyun, Jun Ji Hyun & Park Hae Jin
Fantasy Romantic Comedy, the best ever! Ji Hyun punya character always funny & sangat attractive! Chemistry antara Soo Hyun dengan Ji Hyun mmg terbaik. Sangat tak bosan and setiap episode bagi new excitement dalam cerita. A really worth drama to entertain you :) Walaupun cerita ni bagi happy ending tapi actually I want more for the ending but still love it!
Rate: 9/10
8. I can Hear Your Voice
Cast: Lee Jong Suk, Lee Bo Young, Yoon Sang Hyun & Lee Da Hee
Noona - Dongsaeng drama! Cerita ni sangat cute kot -.- At first mcm tak berapa masuk je hero dengan heroin tapi after that, chemistry dieorang not bad! Sangat excited kot tengok strory line cerita ni. A lot of lessons to be learned! Cuma still harap lebih la untuk cerita ini. But good try and still nak suggest jugak dekat korang sebab best!
Rate: 8/10
9. Legend of The Blue Sea
Cast: Lee Min Ho & Jun Ji Hyun
Siapa je yang tak tau cerita ni kan? Big Hit 2017 kot! :) Once tengok cerita ni terus fall in love. Aku mmg suka gila dengan lakonan Lee Min Ho, tak pernah mengecewakan. As expected, gabungan 2 pelakon hebat ofcourse hasil pun gempak. Antara cerita fantasi yang mmg wajib korang tengok. Seriously tak menyesal tunggu setiap minggu :p The best Kdrama ever!
Rate: 10/10
10. Goblin
Cast: Gong Yoo, Kim Go Eun, Lee Dong Wook & Yoo In na
Antara cerita fantasi yang wajib jugak untuk korang tengok. Bromance chemistry antara Gong Yoo dgn Lee Dong Wook seriously unbelievable! Funny habes kot. Haha! Untuk kita yang Muslim kena jaga-jaga dengan hati sebab cerita ni mmg terpesong habis. Story line dia agak slow untuk beberapa episode yang awal but then mmg terbaik! Cuma mcm nak lebih lagi dengan cerita ni. Hihi tapi nak suggest jugak :)
Rate: 8/10
11. The Heirs
Cast: Lee Min Ho, Park Shin Hye, Kim Woo Bin & Kim Ji Won
Obviosly barisan pelakon The Heirs semua bukan calang2. Kalau pelakon pun hebat, apa lagi cerita kan? Walaupun story line dia agak biasa-biasa dengan kisah lelaki kaya, perempuan miskin. But this one ade a bit different la. Bila sedih tu sedih sungguh! A drama that you must watch! Aku pun tak ingat da bape kali aku tengok cerita ni. Super duper daebak! :)
Rate: 10/10
12. Uncontrollably Fond
Cast: Bae Suzy & Kim Woo Bin
Walaupun ending cerita kita dah boleh expect even dari first episode pun but still..every episode kita harapkan miracle will happen. Chemistry antara dua pelakon ni agak kurang la pada aku but still nice one. Tak terlalu awkward. A good drama to waste your free time :)
Rate: 8/10
13. W - Two Worlds
Cast: Lee Jong Suk & han Hyo Joo
Fantasi drama yang mmg killer habis! Aku mmg salute dekat pengarah cerita ni. Ada daya imaginasi yang tinggi and sangat creative! Setiap episode mmg bagi impact yang besar and banyak scene yang suspense yang buat kita tak leh stop tengok cerita ni. Perfect ending kot. Korang tak kan menyesal dengan cerita ni. Sangat puas hati!
Rate: 10/10
14. Descendant of The Sun
Cast: Song Joong Ki, Song Hye Kyo, Kim Ji Won & Jin Goo
Aku rasa semua org pun tahu cerita ni mmg big hit 2016. Tapi untuk aku cerita ni bukan lah anta Kdrama yang terbaik but still mmg enjoy la cerita ni. Aku rasa cerita ni hit pun sebab Joong Ki. Hehe :p Untuk cerita ini aku lagi tertarik dengan second lead hero & heroin. Kisah Cinta diorang lagi banyak yang menarik compare to the main one yang tak berapa banyak conflict. It just a conflict between their career. The rest went smoothly. And aku harap sangat akan ada pengarah yang boleh buat cerita khas untuk Kim Ji Won & Jin Goo only! :p But still a nice drama to watch. Sangat entertain. All the characters and story line semua blend well. Perfect ending as expected :)
Rate: 8/10
15. Its Okay Its Love
Cast: Jo In Sung, Gong Hyo Jin & Lee Kwang Soo
Just straight to the point, cerita ni mmg agak slow giler. Aku bertahan tengok sampai habis pun sebab strory line dia pasal mental illness yang mmg agak menarik. Mungkin chemistry antara hero & heroin tak cukup kuat and jadikan dia agak berjalan perlahan. Tapi dua dua pun pelakon hebat. But still aku nak suggest dekat korang even slow tapi cerita ni bagi beautiful ending dekat semua orang. Berbaloi lagi untuk tengok :)
Rate: 7/10
Done! Ini kesemua 15 drama yang mmg aku dah tengok & yang mmg jadi favourite aku. Actually nak share banyak lagi, tapi takde masa :'( Later aku update lagi eh cerita apa je yang best untuk korang tengok :) Kat mana nak tengok? Selalu aku tengok dekat SINI atau SINI :)
Selamat Menonton! :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...