Thursday, 10 December 2015

Ativiti Hujung Minggu - Potluc Picnic :)

Assalamualaikum ;)
Hai Korang! *Lelambai*
Apa aktiviti hujung minggu ni? Tengok wayang? Karaoke? Window Shopping? Errr boring lah! :p
Korang tak boring ke asik buat benda sama every weekend? Why not try something else. Hewhew
Okay sebenarnya entry ni bertujuan nak share one of activity yang korang boleh lakukan di kala hujung minggu. Maybe boleh buat dengan kawan-kawan, family atau pun dgn yg tersayang! :)
Penah dengar potluck picnic? Confirm penah punya! Aktiviti ni agak menjadi trend jugak skang ni. Sambil santai-santai borak-borak, kita boleh makan dengan senang hati! Hati senang perut pun kenyang. Haaa kan best tu. Haha
Okay, potluck picnic ni actually aku buat last month. See, sebab busy yg melampau lampau, aku tak sempat nak share ngan korang. Nak tau kiteowg buat kat mana? Kiteowang buat dekat Tasik Empangan Putrajaya jee. Plan asal nak buat kat Damansara, tapi sebab fikir mesti crowded, so we decided buat dekat area Putrajaya je. Actually banyak je tempat mcm Taman Botani, Wetland..Tapi kiteowg pilih Tasik Empangan sebab stu tak ramai sangat manusia. So banyak ruang untuk kami :)
Duduk bawah pokok, bentang canvas, sambil menikmati makanan yang lazat-lazat. Ini lah masa untuk kita berborak, lepak-lepak, santai. Siap boleh main macam-macam games lagi. Mmg have fun!
Nak tau apa je menu kiteowg? Check it out!
  • Kak Ain - Brownies Chocolate (Chewy sangat, sedaaaapppppp)
  • Ilya - Macaroni Cheese Baked & Pelbagai Perisa Dadih
  • Eqa - Ayam Goreng Drummet & Sayur Campur
  • Ain - Nasi Putih & Ayam Masak Lemak Cili Api *Hot & Spicy*
  • Faiz - Burger Daging Special
  • Aku - Roti Telur Cheese & Sandwich
Masing masing tunjuk skill. Memang heaven dapat makan banyak banyak time ni. Jimat pun jimat plus sgt happening! Lepas siap makan semua kiteowg g tgok movie Spectre dekat Alamanda :)
Spectre? Hmmm 3 out of 5 kot. Cerita dia tak macam James Bond yg sebelum sebelum ni. A bit slow. But okay laa untuk aku yg memang pengikut James Bond. Untuk dieorg pulak sgt bosan katanya. Hahaha
Okay kalau masih blur jugak korang boleh just google! Macam macam keluar. Ada yg siap deko dengan belon, alas yg cantik cantik. Tapi apa yg penting untuk aktiviti mcm ni is Makanan yg sedap sedap and dapat santai sama sama.
Selamat Behujung Minggu! :)

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...